Home News Trasah's Limburgerstraat

LIMBURGERSTRAAT website in ontwikkeling

Dit artikeltje zal groeien naar mate ook de website Limburgerstraat groeit. 

Iech deenk aan Diech, dinks Diech dan aa' MiechIn een artikel van de Historische Kring kan men lezen dat de Limburgerstraat een vroegere Romeinse weg was, die vanuit Maastricht via Cadier, Honthem, Terlinden, Hoogcruts, Henri Chapelle en Limbourg naar Trier liep.
Hierdoor zou dus aangegeven zijn dat de Limburgerstraat  niet naar de provincie Limburg verwijst, maar naar Limbourg aan de Vesdre, in de Belgische Ardennen.
In de Middeleeuwen leidde deze weg van Maastricht naar Limbourg.
Deze weg is voorlopig dan ook het uitgangspunt voor de Limburgerstraat Website, met Cadier en Keer als kern waarom alles moet ontwikkelen.
Zoals het artikel van de Historische Kring verder vernoemt, zijn de namen Cadier en Keer oorspronkelijk de namen voor een en hetzelfde dorp. Cadier is de Waalse weergave van de dialectnaam Keer.
Door de Dorpsstraat liep de gemeentegrens. Keer (in het Noorden) behoorde tot Heer, en Cadier (in het Zuiden) behoorde, met Honthem, tot Heugem, in de heerlijkheid Daelhem. De gemeente Cadier en Keer is in 1828 ontstaan uit de samenvoeging van Cadier, Keer en St. Antoniusbank. Deze laatste twee dorpen behoorden voor die tijd tot de gemeente Heer.

 De website is in ontwikkeling en heeft, om mee te beginnen,  een paar eenvoudige doelstellingen:

  • Het bekendmaking aan een breed publiek welke ZZPers en MKB aan of in de buurt van De Limburgerstraat gevestigd zijn.
  • Hoe te voet, fietsend of met sportieve auto  cultureel, recreatief van de route Limburgerstraat genoten kan worden
  • Bekendmaking, met een actieve zoekmachine (Google) policy van de deelnemers aan De Limburgerstraat

 

De website http://www.limburgerstraat.nl is bedoeld voor het bekend maken van Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP) die aan of in de buurt van de Limburgerstraat hun activiteiten uit (willen) voeren.
Een bedrijfsplan, marketing gegevens en activiteiten kunnen worden neergezet. Het kan uitgroeien tot een kleine website van de ZZP'er zelf.
De website zoekt voor een actief beleid om de web inhoud voor te stellen aan zoek machines (search engines zoals google, lycos, yahoo, alltheweb, av, bing, etc).
Als doelgroep is voorlopig eenieder bedoeld die aan of in de buurt van de Limburgerstraat is gevestigd. Bedrijven, overheden, en allen die met het ZZP diensten pakket kennis willen maken kunnen met een eenvoudige zoekmethode terecht op http://www.limburgerstraat.nl

De Limburgerstaart is van oorsprong een route, een heerbaan die liep van Maastricht, via het Belgische Limbourg naar de machtige stad Trier. Wil men het geografische gebied aanhouden van de Limburgerstraat, bekijk dan zo angeveer de route die gevolgd moet worden.

Een manier om aktief de aandacht te trekken van de website http://www.limburgerstraat.nl wordt gedaan door recreative routes aan te geven voor wandelaars, fietsers en autos, met mogelijke vermelding van ZZP diensten op de trajecten.

Deze website is in ontwikkeling. Deelname van ZZP'ers die verder gestalte willen geven aan deze site zijn gezocht. Met name voor hen die bezig zijn met het eigen ontwerpen van een website biedt dit concept veel mogelijkheden om in aanraking te komen met webdesign criteria.

Kosten en financieren van Limburgerstraat activiteiten kan bijvoorbeeld bekostigd worden door een aktief reklame beleid voor bedrijven en overheden, welke direct geografisch geoorienteerde klanten wensen te bereiken.

Een (draft) project plan van de Limburgerstraat vind u hier.

U wordt uitgenodigd opmerkingen, vragen, adviezen betreffende de website http://www.limburgerstraat.nl te richten aan:
Ir. Theodore Peter Vlaar
Trasah Consult < This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it >

 webmaster